Πέθανε ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, εκδότης της εφημερίδας «Φως των Σπορ»

Πέθανε ο Θεόδωρος Νικολαΐδης,  εκδότης της εφημερίδας «Φως των Σπορ»

Πλήρης ημερών, στα 92 του χρόνια, «έφυγε» ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Φως των Σπορ». 

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, ήταν παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία και ο πατέρας του διατηρούσε κατάστημα υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Όταν όμως του ζητήθηκε να γράψει ένα άρθρο για να «χτυπήσει» κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μαζί μ’ εκείνον απολύθηκε και μετέπειτα η σύζυγός του Ειρήνη, με την οποία έως τότε διατηρούσαν σχέση.

Στις 11 Απριλίου 1955, ο Θεόδωρος Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την οικογένεια του Θόδωρου Νικολαΐδη εκδότη της εφημερίδας «Το Φως» ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή πλήρης ημερών, επικοινώνησε, σύμφωνα  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με  πληροφορίες, μίλησε με τις κόρες του εκλιπόντος τη Μαρία και την Όλγα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια, ενώ εξήρε την καταλυτική παρουσία του Νικολαΐδη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο Νικολαΐδης ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου για περισσότερο από 25 χρόνια, και γνωρίστηκαν μέσω του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον οποίο φιλοξενούσε συχνά ο εκδότης στο σπίτι του στη Μύκονο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ συμμετέχουν στο πένθος για το χαμό ενός σπουδαίου μέλους της ερυθρόλευκης οικογένειας, του ιστορικού εκδότη του Φωτός, Θεόδωρου Νικολαΐδη. Μεσίστιες οι ερυθρόλευκες σημαίες για έναν άνθρωπο που συνέδεσε άρρηκτα το διάβα της ζωής του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter