Πέθανε ο Πελέ – Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Πέθανε ο Πελέ – Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο θρυλικός Πελέ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, δίνοντας τις τελευταίες εβδομάδες μάχη για τη ζωή του.

Ο θρύλος της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Σάντος, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του.

Ο Βραζιλιάνος βασιλιάς του ποδοσφαίρου κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και έγινε μια από τις πιο επιβλητικές αθλητικές φιγούρες του περασμένου αιώνα.

Διαβάστε επίσης: Στέμμα στο σήμα της βάζει η Σάντος για να τιμήσει τον Πελέ

Οι δύο κόρες του, ο γιος του και η σύζυγος του ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή σε αυτή την άνιση μάχη και η είδηση του θανάτου του Πελέ, κυριαρχεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου.

Ποιος ήταν ο Πελέ

Ο Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην εφηβική ομάδα της Μπαουρού, ενώ το 1956 πήρε μεταγραφή στην θρυλική Σάντος.

Με τη φανέλα της βραζιλιάνικης ομάδας αγωνίστηκε από το 1956 μέχρι το 1974, παίρνοντας μέρος σε 638 παιχνίδια και σκοράροντας 619 γκολ! Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 3 Διηπειρωτικά και 3 Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στις 20 Νοεμβρίου 1969 πέτυχε το 1000ο τέρμα της καριέρας του!

Ακόμη πιο σπουδαία ήταν η καριέρα του με την Εθνική Βραζιλίας. Με τη φανέλα της “σελεσάο”, αγωνίστηκε σε 92 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 77 γκολ. Κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) και αγαπήθηκε σαν Θεός από τους συμπατριώτες του.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter