Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

Σε ηλικία 79 ετών απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ. Υπήρξε ο όγδοος πρόεδρος της ΔΟΕ, με θητεία από το 2001 έως το 2013 και ήταν στο τιμόνι της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Είχε διαδραματίσει μάλιστα σημαντικό ρόλο για να επιστρέψουν οι Αγώνες στην χώρα μας.

Ο Βέλγος ήταν ορθοπεδικός χειρούργος. Σε νεαρή ηλικία έπαιζε ράγκμπι και εκπροσώπησε τη χώρα του στην εθνική ομάδα. Αναδείχθηκε 16 φορές πρωταθλητής Βελγίου και παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα. Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1968, το 1972 και το 1976.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ :

«Το διεθνές Ολυμπιακό κίνημα έγινε φτωχότερο με το θάνατο του πρώην Προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79. Ο Ζακ Ρογκ ήταν ο 8ος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, από το 2001 έως το 2013 και μετά ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΟΕ.

Σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τα γραφεία της ΕΟΕ θα είναι μεσίστιες για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Για την απώλεια του Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε: “Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Ζακ Ρογκ προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε εμένα προσωπικά όσο και στην ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΟΕ υπήρξε αναμορφωτής του Ολυμπιακού κινήματος και υπό την καθοδήγηση του, ο Ολυμπισμός μπήκε στη νέα εποχή. Ήταν φιλέλληνας και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, κάτι που επισήμανε και στην ομιλία του κατά την Τελετή Λήξης, χαρακτηρίζοντας τους Αγώνες της Αθήνας “αξέχαστους και ονειρεμένους Αγώνες”. Η κληρονομιά του Ζακ Ρογκ στο Ολυμπιακό κίνημα θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην ιστορία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter