Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Κυριακή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανακάλυψε ότι προσβλήθηκε από καρκίνο πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα το περασμένο καλοκαίρι. Τότε νοσηλεύτηκε σε κλινική για την θεραπεία του καρκίνου στη Λοζάνη της Ελβετίας.

Ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και πριν από 10 ημέρες όταν του ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και επέρχεται το μοιραίο επέστρεψε οικογενειακώς στην Αθήνα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, προκειμένου να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του, στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

Πηγή: cnn.gr

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter