Πέθανε o πρώτος νικητής της Renault στη Formula 1, Ζαν-Πιερ Ζαμπουίγ

Πέθανε o πρώτος νικητής της Renault στη Formula 1, Ζαν-Πιερ Ζαμπουίγ
Πηγή: Twitter

Φτωχότερο αφήνει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η είδηση του θανάτου του γάλλου οδηγού Ζαν-Πιερ Ζαμπουίγ σε ηλικία 80 ετών.

Ο γάλλος οδηγός αγώνων ήταν εκείνος ο οποίος το 1979 χάρισε στη Renault την πρώτη της νίκη στη Formula 1, γράφοντας ιστορία για τη γαλλική εταιρία.

Ο Ζαμπουίγ είχε 49 εκκινήσεις στη F1, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο εγχώριο γκραν πρι (Le Castellet) το 1975 πριν αγωνιστεί για τη Renault την περίοδο 1977-80.

Παρά το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος γάλλος οδηγός που κερδίζει εντός έδρας εδώ και 30 χρόνια, ο αγώνας του 1979 μνημονεύεται ευρέως για τη συναρπαστική μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Ρενέ Αρνού της Renault και του Ζιλ Βιλνέβ της Ferrari. Ο Ζαμπουίγ έσπασε το πόδι του σε ένα ατύχημα στον Καναδά το 1980 και αποσύρθηκε μετά από τρεις αγώνες με τη Ligier το 1981. Η δεύτερη νίκη του είχε σημειωθεί στο Oesterreichring της Αυστρίας το 1980.

Η Alpine, που ανήκει στη Renault, έκανε έτσι και σχετική ανάρτηση στα social media, για να αποχαιρετήσει τον Γάλλο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γράφοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Ζαν-Πιέρ Ζαμπουίγ κυριάρχησε στην έναρξη του ταξιδιού της Renault στην F1 το 1977 με την ανθεκτική και τολμηρή συμπεριφορά του. Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του να πετύχει ενέπνευσε πολλούς… είμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα λόγω του Ζαν-Πιέρ και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει».

Πηγή: AFP, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter