Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Αλιβιζάτος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Αλιβιζάτος

«Έφυγε» σήμερα, νικημένος από την επάρατη νόσο με την οποία πάλεψε γενναία τον τελευταίο καιρό, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Ήταν απόφοιτος του Κολλέγιου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και δύο χρόνια μετά εξελέγη βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης (2004-2007) ενώ από το 2007 έως το 2010 ήταν πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Τουριστικών Ακινήτων ΕΤΑ.

Την περίοδο 2011-2012 διατέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ ήταν μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Experiment in International Living», του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών-Βορρά, της Διεθνούς Οργάνωσης Επιχειρηματιών «Young Presidents Organisation» και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος την περίοδο 1991-1992. Επίσης, έχει πολυετή παρουσία και δράση στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού» ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας έως σήμερα. Ήταν παντρεμένος με τη Βάνα Μπάμου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μάγια και τη Ρεγγίνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στον Άγιο Δημήτριο Ψυχικού και η ταφή του θα γίνει στην γενέτειρά του την Κεφαλλονιά.

Αναφορικά με την απώλεια του Πέτρου Αλιβιζάτου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Αλιβιζάτου. Έντιμος, σεμνός και αξιοπρεπής τίμησε την παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στη χώρα και την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter