Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

Ο Μπερλουσκόνι διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας τις περιόδους 1994-95, 2001-2007 και 2008-11, έχοντας επιχειρηματική παρουσία με την ιδιοκτησία της ιταλικής εταιρείας Mediaset αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μίλαν.

Ήταν ακόμη Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 όπου και παραιτήθηκε προκειμένου να είναι μέλος Γερουσίας της Ιταλίας θέση στην οποία είχε υπηρετήσει ξανά, το 2013. Υπηρέτησε ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, από το 1994 έως το 2013, και ως μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας, από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2013.

Υπήρξε σημαίνον πρόσωπο της κεντροδεξιάς παράταξης στην Ιταλία, ενώ με την πάροδο των ετών η ρητορική του κινούταν σε πιο ακραία δεξιά μονοπάτια. Ο «Καβαλιέρε», όπως ήταν το προσωνύμιό του από τον ιταλικό Τύπο είχε αρκετές δικαστικές περιπέτειες για φορολογικές απάτες.

Χαρακτηριστικές επίσης ήταν οι δίκες για τα λεγόμενα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα». Δεν προέκυψε, όμως, κάποια οριστική καταδίκη ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία χρηματισμού νεαρών γυναικών με στόχο να ψευδομαρτυρήσουν ως προς το περιεχόμενο των δείπνων που οργανώνονταν στην κατοικία του. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2022 ο «Καβαλιέρε» ήταν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και εξελέγη εκ νέου γερουσιαστής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter