Πέθανε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης

Πέθανε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Έφυγε ακόμα ένας αγαπημένος μου… Βαριά θλίψη και οδύνη. Ο σπουδαίος μας σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης με τις τόσες επιτυχίες και το μεγάλο έργο έφυγε από κοντά μας…Η τελευταία του παράσταση ήταν μαζί μας πέρυσι στο Θρυλικό ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ στο θέατρο Κόρονετ που το σταμάτησε ο κορωνοϊός. Λατρεμένε μου Βασίλη σ ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες, ήθος και γνώση.» 

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1954 στην Αθήνα, ενώ σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού και θεατρολογία στο Παρίσι, με ειδικό θέμα τη σκηνοθεσία όπερας.

Το 1982 δημοσιεύτηκε το βιβλίο του Μαρία Κάλλας, οι μεταμορφώσεις μιας Τέχνης, το οποίο επανεκδόθηκε το 1995, ενώ το 1985 αρχίζει να σκηνοθετεί, κυρίως μουσικά έργα.

Από το 1991, συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, από το 1992, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και από το 2000, με το Εθνικό Θέατρο, έχοντας σκηνοθετήσει περισσότερες από 70 παραγωγές.

Μάλιστα, τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου (1998) και με το Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» (2000).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter