Πέθανε ο σκηνοθέτης των ταινιών «Υποβρύχιο», «Τροία», «Ξέσπασμα», Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Πέθανε ο σκηνοθέτης των ταινιών «Υποβρύχιο», «Τροία», «Ξέσπασμα», Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Γερμανός σκηνοθέτης της κλασικής ταινίας το «Υποβρύχιο» (1981), για το οποίο προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, σκηνοθεσίας και σεναρίου), πέθανε στις 12 Αυγούστου από καρκίνο στο πάγκρεας στο σπίτι του στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες.

Γεννημένος στο Έμντεν της Γερμανίας, ο Πέτερσεν μετά την επιτυχία του «Υποβρυχίου», πήγε στην Αμερική, όπου και διέπρεψε. Γύρισε ταινίες με τεράστια εισπραχτική επιτυχία, ανάμεσα στις οποίες η «Δεύτερη ευκαιρία» (1993), «AIR FORCE ONE»(1997 η «Απόλυτη καταιγίδα» (2000) και «Τροία» (2004).

Αξίζει να αναφερθεί πως ως σκηνοθέτης ο Πέτερσεν μπήκε στον χώρο του θεάματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με ταινίες γυρισμένες για την τηλεόραση και ντοκιμαντέρ. Αργότερα φαινόταν να λάμπει περισσότερο γυρίζοντας ταινίες που μπορούν να περιγραφούν ως περιπέτειες δράσης με έντονο το στοιχείο της καταστροφής.

Ήταν ο σκηνοθέτης του προφητικού για τον κορονοϊό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Το ξέσπασμα» (1995) που αναφερόταν στην μόλυνση του πλανήτη εξαιτίας ενός θανατηφόρου ιού προερχόμενου από την Αφρική.

Τελευταία ταινία του είναι η αστυνομική περιπέτεια «Vier gegen die Bank» που γυρίστηκε στην πατρίδα του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter