Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και παραγωγός Ζακ Περέν

Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και παραγωγός Ζακ Περέν
Πηγή: Twitter

Σε ηλικία 80 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και παραγωγός Ζακ Περέν, όπως επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι οικείοι του.

«Η οικογένεια με απέραντη θλίψη σας ενημερώνει για τον θάνατο του σκηνοθέτη Ζακ Περέν, ο οποίος πέθανε ειρηνικά την Πέμπτη 21 Απριλίου στο Παρίσι» δήλωσε ο γιος του Ματιέ Σιμονέ.

Ο Γάλλος ηθοποιός συμμετείχε σε ταινίες τόσο του γαλλικού όσο και του ιταλικού κινηματογράφου. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν δίπλα στην Κλαούντι Καρντινάλε, το 1961, στην ταινία «Το κορίτσι με τη βαλίτσα». Έπαιξε επίσης μαζί με την Κατρίν Ντενέβ, στα μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί: «Τα κορίτσια του Ροσφόρ» και «Αυτός ο υπέροχος, παλιός, καλός κόσμος» και με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στο «Οικογένεια».

Αξιοσημείωτη ωστόσο παραμένει η εμφάνισή του στην ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» του Τζουζέπε Τορνατόρε και το «Ζ» του δικού μας Κώστα Γαβρά, του οποίου έκανε και την παραγωγή.

Ήταν συμπαραγωγός ή παραγωγός σε συνολικά περίπου 15 φιλμ. Ένα από αυτά «Τα παιδιά της χορωδίας», σε σκηνοθεσία του ανιψιού του Κριστόφ Μπαρατιέρ.

Πηγή: AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter