Πέθανε ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς

Πέθανε ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός συνθέτης Τάκης Μπουγάς, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αφήνοντας  πίσω τα σπουδαία τραγούδια του. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την στιχουργό Ελένη Γιαννατσούλια.

Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Ο γνωστός Χάρρυ Κλυνν, τον οποίον θεωρεί μεγάλο δάσκαλο, τον έκανε μαέστρο. Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του συγκαταλέγονται τα: “Το κακό παιδί”, “Κρίση”, “Θέλω να γυρίσω στα παλιά”, “Ένα”, “Γυμνό”, “Πας να με τρελάνεις” του Πάνου Καλίδη, τα “Αχ πόσο βαριέμαι”, “Ένα κενό”, “Είσαι το λάθος μου το τελευταίο”, “Ζηλεύω” και “Η φιλοσοφία μου” του Γιώργου Μαζωνάκη, “Αλλοιώτικη μέρα”, “Φως περισσότερο φως”, “Μυαλό δεν θα βάλει αυτό το κεφάλι” με τον Δημήτρη Μητροπάνο κ.ά.

Διετέλεσε μαέστρος της Ελένης Βιτάλη για 5 χρόνια και 11 χρόνια μαέστρος του Γιώργου Μαζωνάκη, της Νατάσας Θεοδωρίδου, της Έλλης Κοκκίνου και πολλών άλλων. Το 1990 άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, ξεκινώντας από το Chorus στη Θεσσαλονικη και φτάνοντας στην Αθήνα, στο Romeo.

Είχε γράψει μουσική σε πολλές επιθεωρήσεις και σε ταινίες, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερους από 30 χρυσούς και 20 πλατινένιους δίσκους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter