Πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης – Η αιχμηρή ανάρτηση της γυναίκας του για τα ΜΜΕ

Πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης – Η αιχμηρή ανάρτηση της γυναίκας του για τα ΜΜΕ

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Θεολόγος Ψαραδέλλης που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» αλλά απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής.

Ο Ψαραδέλλης, πατέρας δυο παιδιών και συνταξιούχος του ΙΚΑ, νοσηλευόταν διασωληνωμένος με προβλήματα υγείας στο Ερρίκος Ντυνάν”.

Σημειώνεται πως είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας λίγες μέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Στο μεταξύ, η γυναίκα του Θ. Ψαραδέλλη, με ανάρτησή της στο Facebook αφήνει σαφή αιχμή για μερίδα ΜΜΕ που, όπως αναφέρει: «με πρόλαβε με ιατρικές λεπτομέρειες που ακόμα και εμείς, η οικογένεια, αγνοούμε».

«Ο Θεολόγος πέθανε το απόγευμα. Ούτε από κορονοϊό, ούτε από τον εμβολιασμό. Θα ήθελα να τα γράψω μετά την κηδεία του που θα γίνει σε στενό περιβάλλον, αλλά ο ελληνικό Τύπος με πρόλαβε με ιατρικές λεπτομέρειες που ακόμα και εμείς, η οικογένεια, αγνοούμε. Χωρίς σχόλιο! Το Φθινόπωρο, το ελπίζω, θα εκδοθεί ένα βιβλίο που γράφτηκε και από τους δυο μας , όπου θα αναφέρεται μισός αιώνας πολιτικής πορείας, κοινής και χωριστά. Το βιβλίο έχει γραφτεί, λείπει μόνον ο επίλογος», τονίζει.

Η ανάρτηση της:

Ποιος ήταν ο Θεολόγος Ψαραδέλλης

Όπως επισημαίνει το stonisi.gr, γεννημένος σε χωριό της Θήβας όπου ο πατέρας του είχε διαφύγει στα χρόνια του εμφυλίου, κατέληξε με την οικογένεια του στην Αθήνα όπου δούλεψε ως τυπογράφος. Μέλος του τροτσκιστικού κινήματος από τα χρόνια της Νεολαίας Λαμπράκη ήταν ένας από τους επικεφαλής του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση.

Τον Ιούλιο του 1970 συνελήφθη από το καθεστώς των Συνταγματαρχών και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη. Δραπέτευσε όμως και επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Με μια βάρκα έφυγε από το λιμάνι της Παναγιούδας για την Τουρκία. Εκεί όμως συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κλείστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων. Και πάλι όμως δραπέτευσε και πέρασε στη Βουλγαρία.

Το εκεί καθεστώς τον συνέλαβε και τον επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε μένοντας στη φυλακή. Το 1973 αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας και διέφυγε στο Παρίσι. Στα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας ο θεολόγος Ψαραδέλλης εργάστηκε επιμελούμενος καλλιτεχνικές εκδόσεις ενώ πάντα ήταν ο «θεωρητικός» του τροτσκιστικού κινήματος. Μετά την αθώωση του είχε αποσυρθεί στο εξοχικό του σπίτι στη Χιλιαδού της Εύβοιας ενώ δεν μίλησε ποτέ για την πολυτάραχη ζωή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter