Πέθανε ο θρυλικός μουσικός Ντέιβιντ Κρόσμπι

Πέθανε ο θρυλικός μουσικός Ντέιβιντ Κρόσμπι

Ο Ντέιβιντ Κρόσμπι, εκ των πιο επιδραστικών μουσικών της ροκ κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αλλά και μέλος του Hall of Fame, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Γεννημένος τη 14η Αυγούστου 1941 στο Λος Άντζελες, ο Ντέιβιντ Κρόσμπι ήταν γιος νεοϋορκέζου κινηματογραφιστή που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 1952. Ήταν η μητέρα του αυτή που τον μύησε στη φολκ και στην κλασική μουσική.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δυο συγκροτημάτων που λατρεύτηκαν, των Byrds και των Crosby, Stills & Nash, των μετέπειτα Crosby, Stills, Nash & Young, θρύλων της γενιάς του Woodstock.

Η σύζυγος του Κρόσμπι γνωστοποίησε τον θάνατό του με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Variety. Δεν διευκρίνισε πότε πέθανε, ούτε την αιτία. Ήταν γνωστό πως αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας για χρόνια.

«Με βαθιά θλίψη έμαθα πως έφυγε ο φίλος μου Ντέιβιντ Κρόσμπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκρέιαμ Νας, συνεργάτης του επί χρόνια, παρότι οι δυο τους είχαν συχνά σφοδρές μάχες. «Ξέρω πως ο κόσμος τείνει να επικεντρώνεται στο ότι συγκρουόμασταν κατά καιρούς, αλλά αυτό που μέτραγε πάντα περισσότερο για τον Ντέιβιντ και για μένα ήταν η αγνή χαρά της μουσικής που δημιουργούσαμε και η βαθιά φιλία που μοιραστήκαμε», πρόσθεσε ο κ. Νας.

Το 2014, το περιοδικό Rolling Stone θα τον χαρακτήριζε «τον πιο απρόοπτο επιζώντα της ροκ». Πέρα από την πολύχρονη τοξικομανία του, εξαιτίας της οποίας θα χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος, την ταραχώδη ζωή του σημάδεψαν σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα, ο θάνατος μιας από τις συντρόφους του σε άλλο τροχαίο, οι μάχες του με την ηπατίτιδα, αλλά και τον διαβήτη.

Ο Κρόσμπι δήλωνε στο περιοδικό Time το 2006 πως «είχαμε δίκιο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, είχαμε δίκιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχαμε δίκιο για τον πόλεμο και για την ειρήνη. Αλλά δεν ξέραμε την τύφλα μας για τα ναρκωτικά, κι αυτό μας κόστισε πάρα πολύ ακριβά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter