Πέθανε ο θρύλος της τζαζ Τσικ Κορία

Πέθανε ο θρύλος της τζαζ Τσικ Κορία

Ο πρωτοπόρος της Τζαζ μουσικής Chick Corea, βιρτουόζος πιανίστας και συνθέτης, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (9/2) σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του στο Facebook, o θρυλικός καλλιτέχνης έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

‘Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ανθρώπων της ομάδας του, ο Corea έγραψε σε μήνυμα που συντάχτηκε πριν από τον θάνατό του: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής».

«Είναι η ελπίδα μου, όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς σας, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλά πολύ διασκεδαστικό», ανέφερε ο ίδιος.

«Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, ο Chick απολάμβανε την ελευθερία και τη διασκέδαση που υπήρχε στο να δημιουργείς κάτι καινούριο και στο να παίζεις τα παιχνίδια που παίζουν οι καλλιτέχνες.

»Ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και μεγάλος μέντορας και φίλος για τόσους πολλούς. Μέσα από τη δουλειά του και τις δεκαετίες που πέρασε περιοδεύοντας στον κόσμο, άγγιξε και ενέπνευσε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter