Πέθανε ο Τζίμης, ο θρυλικός μπάρμαν του Galaxy

Πέθανε ο Τζίμης, ο θρυλικός μπάρμαν του Galaxy

Μια θρυλική φυσιογνωμία της Αθήνας μιας άλλης εποχής «έφυγε». 

Ο Τζίμης Αλαμπάνος, ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του ιστορικού μπαρ Galaxy, άφησε την τελευταία του πνοή, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι της διασκέδασης που έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.

Από τη μπάρα του Galaxy, της οδού Σταδίου, πέρασαν για δεκαετίες πελάτες όλων των ειδών, από τον Μάνο Χατζιδάκι που έπινε τον καφέ του με τον Νίκο Γκάτσο, μέχρι διεθνείς σταρ και τζετ σέτερς όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο Νατ Κινγκ Κόουλ και ο Κάρι Γκραντ,  αλλά και γενιές Αθηναίων που έμαθαν εκεί την κουλτούρα του καθαρού «ποτάδικου» με τη χαμηλή μουσική, χωρίς τη λογική των κλαμπ και των ντεσιμπέλ.

Ο Τζίμης ήταν μια αυθεντική φυσιογνωμία μπάρμπαν, από αυτούς που θυμούνται πάντα το ποτό σου ακόμη κι αν έχεις πάει δυο φορές στο μαγαζί και είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν διακριτικά αλλά με σοφία στη χαρά και στη λύπη σου.

Τα τελευταία χρόνια ο Τζίμης είχε αποχωρήσει από τη βραδινή βάρδια του μπαρ λόγω ηλικίας, αλλά οι παλιότεροι, που τον γνώρισαν, θα θυμούνται την προσωπική του σφραγίδα στην πόλη και τη φυσιογνωμία της…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter