Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο θρύλος της ροκ, Τζέρι Λι Λιούις

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο θρύλος της ροκ, Τζέρι Λι Λιούις
FILE - Jerry Lee Lewis sits for a picture at the Country Music Hall of Fame after it was announced he will be inducted as a member on May 17, 2022, in Nashville, Tenn. Spokesperson Zach Furman said Lewis died Friday morning, Oct. 28, 2022, at his home in Memphis, Tenn. He was 87. (AP Photo/Mark Humphrey, File)

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο θρύλος της ροκ μουσικής, Τζέρι Λι Λιούις, ένας καλλιτέχνης σύμβολο, που άλλαξε την πορεία του rock ‘n’ roll και επηρέασε όσο λίγοι την μουσική με διαχρονικές επιτυχίες τεραστίων διαστάσεων.

Τελευταίος επιζών μιας χρυσής γενιάς πρωτοπόρων καλλιτεχνών, όπως οι Έλβις Πρίσλει, Τσακ Μο=πέρι και λιτλ Ρίτσαρντ αλλά και με αμφιλεγόμενη και προκλητική προσωπική ζωή, ο Λιούις πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να… αντικαταστήσει τον Πρίσλει ως ο πιο επιτυχημένος και αγαπημένος μουσικός της νέας γενιάς, όταν ο «βασιλιάς» πήγε στον στρατό.

Το 1957, όμως, τα πάντα άλλαξαν, όταν διέρρευσαν στον Τύπο τρεις συγκεκριμένες ειδήσεις για την προσωπική του ζωή που τον καταβαράθρωσαν και σχεδόν διέλυσαν την καριέρα του. Ο Λιούις αποδείχθηκε ότι ήταν παντρεμένος με μια κοπέλα 13 ετών, την Μίρα Γκέιλ Μπράουν, ενώ αυτή ήταν ξαδέρφη του και ο ίδιος ήταν ακόμη παντρεμένος με την προηγούμενη σύζυγό του.

«Μάλλον θα έπρεπε να έχω κανονίσει τη ζωή μου λίγο καλύτερα, αλλά ποτέ δεν έκρυψα τίποτα από τον κόσμο. Απλά συνέχισα τη ζωή μου κανονικά» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal το 2014.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter