Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Ζιστ Φοντέν (Video)

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Ζιστ Φοντέν (Video)

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από την ζωή ο Ζιστ Φοντέν, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ο Φοντέν έχει καταγράψει ένα ασύλληπτο ρεκόρ στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων, καθώς είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς είχε πετύχει 13 γκολ σε 6 αγώνες στο Μουντιάλ του 1958, όντας ο μόνος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει 2 γκολ μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι στο Μουντιάλ.

Στην καριέρα του ο Φοντέν αγωνίστηκε στην Καζαμπλάνκα, στις Νις και την Ρεμς, πριν, στα 28 του χρόνια εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, λόγω τραυματισμών.

Ο Φοντέν σημείωσε 121 γκολ σε έξι σεζόν στη Ρεμς. Συνολικά, πέτυχε 165 τέρματα σε 200 αγώνες στην πρώτη κατηγορία και κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα το 1958 και το 1960. Ήταν δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ την αγωνιστική περίοδο 1957–58 ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με 34 τέρματα, τίτλος ανάλογος του Χρυσού Παπουτσιού που τότε δεν υπήρχε.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter