Πετρέλαιο: Κρίσιμη συνεδρίαση για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του αργού

Πετρέλαιο: Κρίσιμη συνεδρίαση για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του αργού

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν εάν θα διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή αργού τον Απρίλιο ή θα την αυξήσουν οριακά, καθώς αξιολογούν το πρόσφατο ράλι των τιμών έναντι της αβεβαιότητας της οικονομικής ανάκαμψης.

Με την τιμή του πετρελαίου να είναι πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, κάποιοι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η συμμαχία των παραγωγών ΟΠΕΚ+ θα αυξήσει την παραγωγή κατά περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα και αναμένουν επίσης ότι η Σαουδική Αραβία θα αναπροσαρμόσει μερικώς ή θα τερματίσει πλήρως την εκούσια μείωση της παραγωγής της του 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Ωστόσο τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν χθες ότι κάποια μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) πιστεύουν ότι ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, θα πρέπει να διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι άμεσα σαφές εάν η Σαουδική Αραβία θα τερματίσει τις εθελούσιες μειώσεις της ή θα τις παρατείνει.

Οι χώρες της ομάδας ΟΠΕΚ+, η συνεδρίαση υπουργών των οποίων ξεκινά στις 15.00 ώρα Ελλάδας, θα πρέπει να καθορίσουν εάν η αύξηση της τιμής του πετρελαίου από τα 52 δολάρια περίπου στις αρχές του χρόνου σε πάνω από τα 67 δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου δικαιολογεί αύξηση της παραγωγής ή εάν η κρίση του κορονοϊού μπορεί να καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση για καύσιμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter