Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό: Την ανέλκυση του Αγία Ζώνη ΙΙ προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό: Την ανέλκυση του Αγία Ζώνη ΙΙ προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Θέμα ημερών είναι η ανέλκυση του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ”, όπως ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή της Βουλής που συζητά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής,  αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ναυτικό ατύχημα. “Είναι εύκολο να σκυλεύει κανείς σε ένα ατύχημα και να λέει ότι μπορεί να φανταστεί. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ευθύνεται για το ατύχημα, κανένας δε μπορεί να ευθύνεται για ένα τέτοιο ατύχημα, η κυβέρνηση αυτή όμως, ευθύνεται για το πώς αντέδρασε για τον περιορισμό και την εξουδετέρωση της ρύπανσης”, είπε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης: “Εσείς, δηλαδή, έχετε καλύτερη γνώση από αυτούς που καλούνται να πληρώσουν, διότι για να πληρώσει ο Διεθνής Οργανισμός Κεφαλαίου για τις απορρυπάνσεις, πρέπει να αποδείξουμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσουμε τις συνέπειες της ρύπανσης. Αυτός ο οργανισμός, έχει ήδη εγκρίνει τα πρώτα 51 εκατομμύρια, για να πληρωθούν όσοι έπαθαν ζημιές, είτε είναι δημόσιοι φορείς, δήμοι κ.λπ., είτε είναι ιδιώτες, και δηλώνει ότι η Ελλάδα έπραξε τα δέοντα.Το ίδιο δηλώνει και ο διεθνής οργανισμός, ο IMO, το ίδιο δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες, έπειτα από πρόταση του κ. Καμίνη στο δήμαρχο Ρότερνταμ. Ήρθαν εδώ και είδαν οι άνθρωποι. Το ίδιο και ο διεθνής φορέας που εδρεύει στη Μάλτα, το ίδιο και οι εμπειρογνώμονες από την Νορβηγία”.

Σύντομα η ανέλκυση

“Σε λιγότερο από δύο μήνες, οι παραλίες καθαρίστηκαν, αλλά το πιο σημαντικό: Πιθανόν, τις ημέρες που θα ψηφίζεται αυτό το νομοσχέδιο, να ανελκυστεί το ναυάγιο. Θα μας πείτε πόσα ναυάγια έχουν ανελκυστεί; Πόσα βρίσκονται, περιβαλλοντικές βόμβες, αυτή τη στιγμή στον Πειραιά και στην Ελευσίνα και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα και τι έχετε κάνει για αυτά; Απολύτως τίποτα”, είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός για το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ. “Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, εμείς βάζουμε τα θεμέλια. Ανελκύεται το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» και θα ανελκυστούν και επόμενα, γιατί πραγματικά, έχουμε ασχοληθεί, σοβαρά με αυτό το θέμα που αποτελεί περιβαλλοντική βόμβα για τη χώρα μας και για τις θάλασσες μας”, είπε ο κ. Σαντορινιός και αναγνώρισε ότι “υπάρχει πράγματι το πρόβλημα της Σαλαμίνας, που μέσα στο μήνα θα λυθεί και υπάρχει και το πρόβλημα σε δύο λιμάνια, στο ΠΙΚΠΑ της Γλυφάδας και στον ‘Αγιο Αλέξανδρο στο Ελληνικό”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter