Πετρετζίκης προς Άδωνη: Οι νέες επιχειρήσεις είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση – Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια

Πετρετζίκης προς Άδωνη: Οι νέες επιχειρήσεις είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση – Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια

Το αφήγημα της κυβέρνησης όσον αφορά τη στήριξη στην εστίαση που δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα αποδόμησε ο γνωστός σεφ, Άκης Πετρετζίκης ο οποίος μίλησε για ελλιπή μέτρα στήριξης. 

Η παρέμβασή του έγινε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη.

Ο Άκης Πετρετζίκης είπε χαρακτηριστικά, ότι είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης, το κράτος να πληρώσει το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, ενώ σημείωσε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό που πρόκειται να λάβουν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», επεσήμανε ο Α. Πετρετζίκης απευθυνόμενος στον Άδ. Γεωργιάδη καταγγέλλοντας ότι οι καινούριες επιχειρήσεις (όσες άνοιξαν το 2020) είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Άκης Πετρετζίκης επεσήμανε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο, «είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι», σημείωσε ο ίδιος.

Σε σχέση με το Δώρο Χριστουγέννων ο Άκης Πετρετζίκης τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» σημείωσε ο ίδιος και επανέλαβε ότι το δώρο θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος.

«Εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο έχουν καταστραφεί όλοι», προειδοποίησε ο γνωστός σεφ.

Ας σημειωθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης καταδικάζοντας την εστίαση σε «λουκέτο» απάντησε αρχικά ότι «δεν μπορεί η επιχείρηση να μη συμμετέχει καθόλου στο δώρο των Χριστουγέννων» και στη συνέχεια ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, εξετάζονται όλα τα σενάρια για το δώρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter