Πετρόπουλος για Κυριάκο: Μήπως θέλει να φτιάξει ιδιωτική αστυνομία και ιδιωτικές φυλακές;

Πετρόπουλος για Κυριάκο: Μήπως θέλει να φτιάξει ιδιωτική αστυνομία και ιδιωτικές φυλακές;

«Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις 20 πιο ασφαλείς χώρες. Το 2014, η βαριά παραβατικότητα ήταν στο 70% και σήμερα είναι στο 30%» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε: «Άκουσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα κάνει πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, για να ενισχύσει την ασφάλεια. Αφού ισχύει το ένα προς πέντε, μία πρόσληψη, δηλαδή, όταν φεύγουν πέντε, θα πρέπει να διώξει 7.500 αστυνομικούς, άρα θα έχει 6.000 λιγότερους. Έρχεται, έτσι, η σκέψη μήπως θέλει να φτιάξει και ιδιωτική αστυνομία και, εν συνεχεία και ιδιωτικές φυλακές. Εκεί θα υπάρχουν και πισίνες και δεν ξέρω πώς θα χρηματοδοτούνται, προφανώς από το έγκλημα. Οι σχετικές δαπάνες για συντήρηση ιδιωτικών φυλακών και ιδιωτικής αστυνομίας, φοβάμαι ότι θα χρηματοδοτούνται από το ίδιο το έγκλημα, το οποίο θα εξασφαλίζει κελιά πρώτης κατηγορίας με πισίνα, όπως στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες».

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «η πρέπουσα τοποθέτηση των φυλακών είναι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, διότι άπτεται απολύτως της σωφρονιστικής πολιτικής που το αρμόδιο υπουργείο είναι αυτό και όχι η Αστυνομία. Διαφορετικά, θα πάμε σε ένα “κράτος-σερίφη” που δεν είναι ένα κράτος δικαίου» υποστήριξε ο ίδιος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις σχετικά με τον Ρουβίκωνα, ο κ. Πετρόπουλος διερωτήθηκε: «Τώρα βγήκε ο Ρουβίκωνας; Δηλαδή, θα πρέπει να αποδώσουμε και όλες τις δολοφονίες που έγιναν -και αστυνομικών- έξω από πρεσβείες στη Νέα Δημοκρατία; Χρεώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ρουβίκωνα που υπήρχε και αναπτύχθηκε στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Η ιστορία έχει καταγραφεί» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter