Πετρόπουλος: Η ΝΔ δεν θέλει να έχει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους

Πετρόπουλος: Η ΝΔ δεν θέλει να έχει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να έχει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους. Η ΝΔ θέλει να αφαιρέσει μισθούς, για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις. Εμείς αφαιρέσαμε φόρους και χρέη προς τα Ταμεία … 8 δισ. ευρώ μείον τουλάχιστον» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Το 90% των ασφαλισμένων πληρώνει πλέον την ελάχιστη εισφορά, μέχρι 200 ευρώ. Μειώσαμε τις εισφορές, που ήταν πολλαπλάσιες αυτών που καταβάλλουν σήμερα. Αυτό είναι άμεση ενίσχυση και δεν το κάναμε τώρα, αλλά από τις αρχές του 2017. Τα μέτρα που έχουμε πάρει αθροιστικά, είναι απείρως πολλαπλάσια αυτών που λέει η ΝΔ ότι θα κάνει» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ), επισημαίνοντας: «ενδεικτική περίπτωση της συμπεριφοράς μίας τράπεζας που στηρίζει την ύπαρξή της στο σεβασμό στους νόμους, επικαλείται το νόμο, για να κάνει κατασχέσεις, να κυνηγήσει τον οφειλέτη … Αυτή, λοιπόν, η τράπεζα, που είναι οφειλέτης, επιλέγει να μην τηρήσει το νόμο και πάει στα δικαστήρια».

«Η Εθνική Τράπεζα κάνει εισφοροδιαφυγή και, γι’ αυτόν το λόγο, με απόφασή μου, θα αρθεί η ενημερότητά της» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κράτους που τράπεζα αρνείται να εφαρμόσει το νόμο. Είναι πολύ σημαντικό. Εάν δεν θα τα δώσει σήμερα, τελείωσε η Εθνική Τράπεζα. Εκείνοι θα το επιλέξουν … Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά τράπεζα να πει “δεν εφαρμόζω το νόμο”, επειδή νομίζει ότι δεν θα βγούμε. Ε, θα βγούμε και θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ αυτοί που πρωταγωνιστούν σε μία τέτοια παράνομη συμπεριφορά» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας: «προφανώς, το δικαστήριο θα αποφασίσει, δεν θέλω να μιλήσω για την απόφαση, θα ακούσουμε ποια θα είναι. Τα παιχνίδια αυτά δεν θα περάσουν και ο κόσμος θα πάρει τις συντάξεις του».

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με το νέο αναπτυξιακό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter