Πετρόπουλος: Πιθανόν μετά το Πάσχα οι ρυθμίσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία (Video)

Πετρόπουλος: Πιθανόν μετά το Πάσχα οι ρυθμίσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία (Video)

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και για την εφορία να έρθουν μαζί δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι το πιθανότερο είναι να έρθουν μετά το Πάσχα.

«Λόγω του πυκνού νομοθετικού έργου θα πάνε μετά το Πάσχα, ωστόσο αν προλάβουμε θα έρθουν νωρίτερα» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1. Όπως είπε, για την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός περιουσιακών στοιχείων.

Συντάξεις χηρείας

Όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας επανέλαβε ότι καταργούνται τα ηλικιακά όρια και προβλέπεται αύξηση 20% ενώ θεσπίζεται ελάχιστο όριο έγγαμης συμβίωσης στα τρία χρόνια αντί για πέντε που ήταν μέχρι τώρα. Επίσης είπε ότι θα έχουν κάλυψη τα ενήλικα παιδιά μέχρι 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή. Μάλιστα, επισήμανε ότι όσα παιδιά δεν εργαστούν μέχρι τα 35 θα έχουν πλήρη ασφαλιστική, ιατροφαρμακευτική κάλυψη. «Αυτό δεν υπήρχε, επεκτείνουμε την προστασία σε επίπεδα που δεν υπήρχαν ποτέ στην Ελλάδα».

Αφορολόγητο

Για το αφορολόγητο επανέλαβε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει μείωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όπως είπε θα στηρίξει και η Κομισιόν μέσω του Βάλντις Ντομπρόβσκις, αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΝΔ. «Η ΝΔ έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της την είσπραξη αυτών των φόρων με μείωση του αφορολόγητου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την 13η σύνταξη 

Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί 13η σύνταξη. «Θα είναι μία πάγια ρύθμιση αλλά όχι φέτος, ενδεχομένως μέσα στο 2020. Ο προγραμματισμός της νομοθέτησης δε γίνεται από τους υπουργούς, γίνεται από τον πρωθυπουργό» τόνισε.

Για τις καταγγελίες Μαρινάκη

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, επισήμανε ότι αν ο επιχειρηματίας είχε στοιχεία, θα τα κατάθετε. «Στο υπουργείο έχω επισκέψεις διάφορων παραγόντων της επιχειρηματικής ζωής και οφείλω να τους δέχομαι. Σημαίνει διαπλοκή; Θα αρνηθώ από ανθρώπους που ασκούν επιχειρηματική δράση να απαντήσω σε ερωτήματά τους;» αναρωτήθηκε και τόνισε ότι η ΝΔ έχει άμεσες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter