Πετρόπουλος προς εργοδότες: «Θα μπλέξουν» όσοι προσπαθούν να κρύψουν την εξαρτημένη εργασία

Πετρόπουλος προς εργοδότες: «Θα μπλέξουν» όσοι προσπαθούν να κρύψουν την εξαρτημένη εργασία

Αυστηρό μήνυμα του υφυπουργού εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, προς τους εργοδότες που επιχειρούν να κρύψουν την εξαρτημένη εργασία υπό το καθεστώς της μαύρης εργασίας η το «μπλοκάκι».

«Μας ενδιαφέρει να εντοπίσουμε την κρυμμένη υπό τον μανδύα του ελεύθερου επαγγελματία εργασία» τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου αναφέροντας ότι παρατηρούνται φαινόμενα του είδους «ακόμα και καθαρίστριες να φαίνονται εργολάβοι».

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις λέγοντας πως«περιμένουμε από τους φορείς του εργοδοτικούς να υποστηρίξουν την διάταξη» γιατί «η αδήλωτη εργασία ζημιώνει τις υγιείς επιχειρήσεις» και οδηγεί στην «αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων».

Απαντώντας στην επισήμανση του Ν. Καραθανασόπουλου σχετικά με εκβιαστικές εργοδοτικές πρακτικές και πιέσεις για την μεταφορά του ασφαλιστικού κόστους στους εργαζόμενους ο Τ.Πετρόπουλος μίλησε με αυστηρό τόνο: Θα πρέπει «να ξέρουν όμως ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις» τονίζοντας πως «το δικαίωμα ενός μισθωτού δεν συνιστά καταγγελία της σύμβασης εργασίας». «Να ξέρουν ότι θα μπλέξουν δεν θα ωφεληθούν» είπε χαρακτηριστικά.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter