Πετρόπουλος: Προσαύξηση στις κατώτερες συντάξεις όσων συνταξιούχων χάσουν εντελώς το ΕΚΑΣ

Πετρόπουλος: Προσαύξηση στις κατώτερες συντάξεις όσων συνταξιούχων χάσουν εντελώς το ΕΚΑΣ

Με προσαυξήσεις στις κατώτερες συντάξεις, έως 600 ευρώ,  θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την οριστική περικοπή του ΕΚΑΣ από το 2018. Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο  ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Στην δήλωση που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε:

Μοναδική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίζει περιπτώσεις όπου πραγματικά υπάρχει τέτοια επίδραση, όπως στο ΕΚΑΣ που πράγματι περικόπτεται, με μία νομοθετική μεταβολή από το 2010 και το νόμο 1863 … είχε προβλεφθεί η απόστασή του από τη σύνταξη. Χαρακτηρίστηκε απολύτως προνοιακό και είχε υπάρξει δέσμευση να περικοπεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι τη δική μας. Τα πράγματα τέθηκαν με το γνωστό τρόπο το 2015 και νομοθετήθηκε τότε», όπως σημείωσε, «δεν πρόκειται για κάτι νέο … εμείς παίρνουμε μέτρα απάλυνσης των συνεπειών εκεί που πράγματι υπάρχει μία τέτοια ανάγκη, με τις γνωστές ρυθμίσεις που ήδη αντιλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι, εφάπαξ παροχές, κοινωνικό μέρισμα, μέτρα για τη στέγαση, επιδόματα τέκνων, όλα αυτά που εμείς εξακολουθούμε να λαμβάνουμε», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

«Δεν διαφεύγει της προσοχής μας η προστασία των κατώτερων συντάξεων μέχρι 600 ευρώ, που θα έχουν μία προσαύξηση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από την μείωση μέχρι και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς το 2018 είναι η τελευταία χρονιά», κατέληξε.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter