Πέτρος Δαμιανός: Ο Βασίλης Δημάκης είναι αγνοούμενος και κάθε άλλο που γράφεται είναι επιπόλαιο

Πέτρος Δαμιανός: Ο Βασίλης Δημάκης είναι αγνοούμενος και κάθε άλλο που γράφεται είναι επιπόλαιο

«Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε κάτι για τον Βασίλη, δεν ξέρουμε τί έχει συμβεί. Είναι λοιπόν, αγνοούμενος και κάθε άλλο που γράφεται είναι επιπόλαιο», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός, σχετικά με την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν το ηλεκτρονικό βραχιόλι το οποίο φορούσε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του άδειας σταμάτησε να εκπέμπει σήμα.

«Ακόμα όμως κι αν έχει δραπετεύσει, το δικαίωμα στην εκπαίδευση στις φυλακές είναι κατοχυρωμένο και στις Διεθνείς Συνθήκες και στην Ελληνική νομοθεσία. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Και θέλω ιδιαίτερα να τονίσω ότι στείλαμε δεκάδες κρατούμενους φοιτητές στα Πανεπιστήμια χωρίς ποτέ, από το 1997 που ασχολούμαι, να έχει σημειωθεί απόδραση στη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας. Η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στον διορισμό συντονιστών για 26 σχολικές μονάδες σε ισάριθμες φυλακές που χρονίζει από το 2019. Το 2018 θεσμοθετήθηκε η ίδρυση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις φυλακές και μέχρι τις εκλογές του 2019 τοποθετήθηκαν 7 συντονιστές. Άλλαξε η κυβέρνηση και δεν διορίστηκε ουδείς άλλος, θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται απλώς για καθυστέρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενους σε όσους σχολιάζουν ότι ο Βασίλης Δημάκης αδιαφόρησε για τους συγκρατούμενούς του ο Π. Δαμιανός είπε:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο νοιαζόταν ο Βασίλης για όλους τους συγκρατούμενούς του. Δεν αγωνιζόταν μόνο για το δικό του δικαίωμα. Στην Πάτρα είχε βοηθήσει 110 κρατούμενους να συντάξουν τις αιτήσεις τους για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γύριζε από κελί σε κελί για να τις γράψει (…) Έγραψαν ορισμένοι ότι νοιώθουν προδομένοι αν όντως ο Δημάκης απέδρασε. Εγώ δεν αγωνίζομαι για τον Νίκο ή τον Βασίλη ή όποιον άλλο. Αγωνίζομαι για το δίκαιο και το δικαίωμα. Και όλοι μας έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε γιατί είμαστε εμείς, είναι η κοινωνία που θα υπερασπιστεί το δίκαιο, ανεξαρτήτως προσώπων και περιπτώσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter