«Πέτρος Φιλιππίδης, ο νεόπλουτος της εξουσίας»

«Πέτρος Φιλιππίδης, ο νεόπλουτος της εξουσίας»

Μετά την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, οι συναδελφοί του άρχισαν να τοποθετούνται σχετικά με τις εξελίξεις.

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» στο Open ο Κώστας Αρζόγλου, ο οποίος έχει δουλέψει σε σίριαλ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την προφυλάκιση του. «Νιώθω λίγο αντιφατικά γιατί είχα δουλέψει σε ένα σίριαλ με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το “Αν υπήρχες θα σε χώριζα”, και η εντύπωση που είχα αποκομίσει δεν είχε καμία σχέση με αυτά που του καταλογίζουν σήμερα. Πρέπει οπωσδήποτε να πω ένα βαθύτατο μπράβο στα κορίτσια που είχαν το θάρρος να ανοίξουν το στόμα τους. Είναι πολύ σπουδαίο θάρρος αυτό και μακάρι να άνοιγαν το στόμα τους και άλλοι άνθρωποι», είπε ο Κώστας Αρζόγλου και συνέχισε: «Αν μπορούσα να φτιάξω ένα σκίτσο, μια περιγραφή του Πέτρου, από αυτά που ακούω θα είχα να κάνω με κάποιον που του έδωσαν εξουσία και δεν ξέρει τι να την κάνει ή τη χρησιμοποιεί περίεργα, έναν νεόπλουτο της εξουσίας. Αν με καλούσαν για μάρτυρα θα έλεγα την αλήθεια. Θα έλεγα ότι δεν έχω συναντήσει ένα τέτοιου είδους πρόσωπο στη συναναστροφή μου και στις σκηνές που είχαμε με τον Πέτρο. Όμως σέβομαι πάρα πολύ ότι οι κοπέλες που έχουν υποφέρει στα χέρια του έπρεπε να μιλήσουν και το έκαναν. Αυτό είναι πολύ θαρραλέο».

https://www.youtube.com/watch?v=uAhROZ1tHR0&t=8s

«Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στον νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Στην εκπομπή «Alpha παντού» ο Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης. «Πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στον νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις».

https://www.youtube.com/watch?v=JvpUic1rf4Y&t=9s

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας έκανε μια συγκινητική τοποθέτηση για τη σειρά καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος».

Από την πλευρά της η  Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media έγραψε: «Προφυλακίστηκε ο Φιλιππίδης, αλλά ας περιμένουμε και το οριστικό πόρισμα της Βάνας Μπάρμπα που λογικά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη». Πριν από περίπου δύο μήνες, η Βάνα Μπάρμπα είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν έγραψε στα social media: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια..». Η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ υποστήριξε για άλλη μια φορά με σθένος τον ηθοποιό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter