Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό των καταγγελιών – Οι αποκαλύψεις του Documento που οδήγησαν στην προφυλάκισή του

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό των καταγγελιών – Οι αποκαλύψεις του Documento που οδήγησαν στην προφυλάκισή του

Στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται όσοι έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, οδηγήθηκε σήμερα Τετάρτη ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αφού δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα κατά την απολογία του την Τρίτη.

Σημειώνεται πως στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται ήδη και ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος επίσης για σεξουαλικά εγκλήματα.

Κατά την απολογία η οποία διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα  του ο Π. Φιλιππίδης αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες όπως είχε κάνει και κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας κατά την οποία επέλεξε να μην εμφανιστεί στις ανακριτικές αρχές και να υποβάλλει υπόμνημα δια του συνηγόρου του. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έκανε λόγο για γυναίκες που είχαν εμμονή μαζί του.

Το χρονικό των καταγγελιών

Τον χορό των καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο η  Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη οι οποίες κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καταγγελίες αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες αυτές αν και δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του, καθώς τα αδικήματα είχαν παραγράφει,  έδωσαν κουράγιο σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν, όπως και έγινε.

Έτσι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #ΜeToo, υπήρξαν τρεις καταγγελίες σε βάρος του Π. Φιλιππιδη.

Ο βιασμός

Η μία από τις τρεις καταγγελίες αφορά βιασμό  ο οποίος τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο ΗΒΗ στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού.  Σύμφωνα με την καταγγελία το θέατρο ήταν άδειο και ο Π. Φιλιππιδης επιτέθηκε και τελικά εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», κατέθεσε η γυναίκα.

Οι απόπειρες βιασμού που αποκάλυψε το Documento

«Με έπιασε από το σβέρκο, μου φώναζε πάρτον στο στόμα»

H μία από τις δύο απόπειρες βιασμού ήταν αυτή που είχε καταγγείλει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ. και φέρεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται κατά την ίδια να χρησιμοποίησε τη θέση και τη φήμη που είχε προκειμένου να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά με αντάλλαγμα θέση εργασίας.

Η γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου για να μην μπορεί να βγει. Την άγγιζε και παρά το γεγονός ότι η ίδια ζητούσε επίμονα να σταματήσει, δεν την άκουγε και έφτασε στο  σημείο να αυνανιστεί μπροστά της.

Της φώναζε «πάρτον στο στόμα». Αυτή συνέχιζε να αντιστέκεται. Τότε την έβρισε και την πετά έξω από το αυτοκίνητο. «Άντε γ…., που θες και ρόλο» της είπε. Την παράτησε και έφυγε.

Χαρακτηριστικό της έπαρσής του είναι ότι την ώρα που η ηθοποιός τον προειδοποίησε, ότι θα τον καταγγείλει στα κανάλια αυτός της απάντησε κυνικά πως «τα κανάλια θα μου κλάσουν τα @@…».

«Άρχισα να ουρλιάζω. “Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”»

Τη δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο την είχε αποκαλύψει επίσης τα Documento στις αρχές Μαρτίου. Η δεύτερη καταγγέλλουσα  υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010, στο θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού στο οποίο και πήγε προκειμένου να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία.

Όπως κατέθεσε η ίδια εκεί ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε, εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.

Κάποια στιγμή η ηθοποιός δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Π. Φιλιππίδη. Της ζήτησε να βρεθούν στο θέατρο μεσημέρι πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Η ηθοποιός πήγε και ο γνωστός κωμικός την οδήγησε κατευθείαν στο καμαρίνι του. Κάποια στιγμή της είπε να βγάλει το παλτό της και να πάει κοντά του.

«Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα “σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε με παθιασμένη φωνή “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…», σημειώνει η γυναίκα στην καταγγελία της και προσθέτει:

«Παράλληλα μου έπιανε πάνω από τα ρούχα βίαια το στήθος, τους μηρούς μου και την περιοχή των γεννητικών μου οργάνων. Με πίεζε στα χέρια, με είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ και ωστόσο είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μου έλεγε ότι ήθελε να του γλείψω και να του χαϊδέψω το πέος του και εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσει. Φώναζα!».

Εκμεταλλευόμενος τη σωματική του υπεροχή ο Φιλιππίδης προσπάθησε να της επιβληθεί:

«ασκούσε δύναμη πάνω μου που δεν μπορούσε να αποκρούσω λόγω της σωματικής του υπεροχής. Όπως ήμουν εγκλωβισμένη από το βαρύ και μυώδες σώμα του, έκανε μια βίαιη κίνηση με τα γόνατά του καβαλώντας με και κρατώντας με εγκλωβισμένη και πάλι εκεί. Είχε γονατίσει πάνω στους μηρούς μου. Πονούσα. Προσπαθούσα να του συγκρατήσω τα χέρια, όμως με απότομες κινήσεις τα ελευθέρωσε και αμέσως έβγαλε το φανελάκι που φορούσε. Συνέχισε τραβώντας το κολάν μου για να με γδύσει και κατάφερε να το κατεβάσει μέχρι ένα σημείο μαζί με το εσώρουχό μου», καταγγέλλει και συμπληρώνει:

 «Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Εδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter