Πέτσας: Ανοικτές οι οργανωμένες παραλίες από το Σάββατο – Υπάρχει σχέδιο για την εστίαση

Πέτσας: Ανοικτές οι οργανωμένες παραλίες από το Σάββατο – Υπάρχει σχέδιο για την εστίαση

Την περαιτέρω άρση περιορισμών με σκοπό την επιστροφή στην κανονικότητα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο μπρίφινγκ.

Από αυτό το Σάββατο προχωράμε στο άνοιγμα των 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: 

«Είναι σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε με επιτυχία. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της επιδημίας. Το άνοιγμα των παραλιών θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκίνηση του εξωτερικού τουρισμού, ας το σφραγίσουμε. Για την ενίσχυση του τουρισμού είπε ότι θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα συνολικό σχέδιο ενίσχυσης. Είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό ότι έχουμε ένα κοινό πλαίσιο από την ΕΕ και θα το αξιοποίσουμε στο έπακρο. Εξετάζουμε τις διμερείς συμφωνίες κυρίως με χώρες εκτός ΕΕ. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε την πρώτη φάση της επιδημίας. Επειδή έχουμε αυτή την καλή εικόνα είμαστε σε καλύτερη θέση για να υποδεχθούμε τουρισμό. Θα έχουμε τουρίστες εφέτος, κανείς δεν ξέρει τον αριθμό τους, θα έχουμε πλήγμα. Από την Κυριάκη ανοίγουν και οι εκκλησίες ενώ από την Δευτέρα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενώ ανοίγουν και οι αρχαιολογικοί χώροι».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους το ένα τρίτο των εργαζομένων καθώς και οι μαθητές της τρίτης Λυκείου. Αύριο θα ανακοινωθούν τα πρωτόκολα ασφαλείας για την επανεκίνηση των αεροπορικών και ναυτιλιακών μεταφορών.

Για την εστίαση

Για την εστίαση είπε ότι υπάρχει σχέδιο το οποίο είναι δυναμικό και προσαρμόζεται, όπως έγινε και με τις παραλίες. Αν επιτρέψουν οι συνθήκες θα ανοίξουν νωρίτερα. Παρομοίως ισχύει και για τα μαθήματα στα δημοτικά, το σχέδιο προσαρμόζεται. Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση κρατά εφεδρείες για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν θα ήταν σώφρων να έχουμε ξοδέψει όλα τα χρήματα από την Άνοιξη και τώρα να μην ξέραμε τι να κάνουμε.

Η προκλητικότητα σταματά στην αποφασιστικότητα τον δείξαμε τον Φεβρουάριο στα σύνορα και θα το δείξουμε ξανά για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν αλλά και για το ενδεχόμενο να ανοίξει η Αγία Σοφία σαν τέμενος και πρόσθεσε ότι “προσδοκούμε ότι θα σταματήσει αυτή η ρητορία και ότι θα τηρήσει τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου”.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter