Πέτσας: Από την επόμενη εβδομάδα ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων

Πέτσας: Από την επόμενη εβδομάδα ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων

Για το πότε θα εξεταστεί η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και το άνοιγμα των καταστημάτων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1 την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εξετάσει ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων.

Επίσης, υπογράμμισε πως σε αυτή τη φάση η μάχη πρέπει να δοθεί στον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ο κ. Πέτσας είπε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην επίταξη των ιδιωτικών κλινών στη Θεσσαλονίκη.

«Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές», είπε ο κ. Πέτσας, και σημείωσε: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Ο ίδιος τόνισε πως θα πρόκειται για απλές κλίνες για COVID-19 και θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών και διευκρίνισε πως ασθενείς που νοσηλεύονται στις ιδιωτικές κλινικές θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

«Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter