Πέτσας: Απόδειξη αδυναμίας το σόου Ερντογάν

Πέτσας: Απόδειξη αδυναμίας το σόου Ερντογάν

“Τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και η παράσταση που στήθηκε εκεί, συνιστούν πρόκληση, όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού Χριστιανούς, αλλά και για ολόκληρο το Δυτικό και τον πολιτισμένο κόσμο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Όπως τόνισε όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας. Και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Και γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο”.

Όσο για τις κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο είπε: “Στο μεταξύ, ενώ η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη Navtex για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα”.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, για διάλογο για τη μόνη διαφορά των δύο χωρών που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter