Πέτσας: «Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

Πέτσας: «Δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί»

Βήματα προς τα πίσω κάνει τώρα η κυβέρνηση ως προς το άνοιγμα της αγοράς αφού οι ειδικοί κάνουν σαφές πως ενέχει μεγάλο ρίσκο μια τέτοια απόφαση.

«Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε επίσης: Στοπ από τους λοιμωξιολόγους στο άνοιγμα της αγοράς στις 14 Δεκεμβρίου – Εν αναμονή ανακοινώσεων

«Δεν θέλουμε εικόνες όπως αυτές στο Harrods» συμπλήρωσε, ενώ για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Όλοι φοβούνται ότι οι εικόνες αυτές θα μεταφραστούν σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.

Πάντως σημείωσε ότι αν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις. 

Τέλος ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει. Αναφορικά με το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αχτίδα αισιοδοξίας» για πρώτη φορά στην πανδημία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter