Πέτσας: Δεν είναι αρνητική η ευελιξία στην αγορά εργασίας, απορροφά κραδασμούς

Πέτσας: Δεν είναι αρνητική η ευελιξία στην αγορά εργασίας, απορροφά κραδασμούς

«Το οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στο μπρίφινγκ.

Το σχέδιο σημείωσε βασίζεται την στήριξη της εργασίας, την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, και πρόσθεσε ότι «η κριτική ότι μειώνουμε τις αμοιβές κατά 20% της αντιπολίτευσης είναι ανεύθυνη και επιπόλαια».

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση της επιδημίας με συλλογική ευθύνη και ωριμότητα, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε θέση να περπατήσουμε από την άμυνα στην υγεία στη επίθεση προς την πρόοδο».

«Τα κονδύλια της ΕΕ, τα 500 δισ. που αποφάσισαν Γαλλία και Γερμανία, είναι σημαντικό βήμα, αλλάζει την πορεία που ακολουθούσαν μέχρι τώρα, κυρίως η Γερμανία, καθώς πρόκειται για επιχορηγήσεις και όχι για δάνεια, κατεύθυνση με την οποία είχε συνταχθεί και ο Κυριάκος Μητσοτακης. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εξειδικευτούν τα ποσά για την Ελλάδα».

Ένα από τα μέτρα που σχεδίαζε και πριν την κρίση η κυβέρνηση ήταν η μείωση της φορολογίας, είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι αν αυτά που ανακοινώθηκαν χθες για τη μείωση του ΦΠΑ αποδώσουν, τότε θα επανεξεταστεί η παράτασή τους.

Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή, είπε ο κ. Πέτσας αλλά απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας στην υποδοχή των τουριστών.

Για τα δημοτικά σχολεία είπε ότι ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει την επόμενη Δευτέρα μετά την εισήγηση των ειδικών. Το καλό για τους μαθητές είναι να πάνε στο σχολείο.

Για το ποσοστό της ύφεσης, είπε ότι ακόμη κανείς δεν μπορεί να την προβλέψει, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα είναι μεγάλη για το 2020 και θα ακολουθήσει μεγάλη ανάπτυξη το 2021.

Για την στάση της Τουρκίας στον Έβρο είπε ότι θα αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, υπερασπίζοντας πάντα τα εθνικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη στο μυαλό του πρωθυπουργού για εκλογές επανέλαβε ο κ. Πέτσας.

Ευελιξία στην εργασία δεν είναι κάτι κακό για την οικονομία γιατί απορροφά κραδασμούς είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι είναι κάτι που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική οικονομία. Ανέφερε ακόμη ότι σκοπός είναι να προχωρήσουμε ενισχύοντας την μόνιμη απασχόληση και όχι την μερική ή την ελαστική εργασία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter