Πέτσας: Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ με αναδρομική νομοθετική ρύθμιση

Πέτσας: Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ με αναδρομική νομοθετική ρύθμιση

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «σύρεται» σε νομοθετική παρέμβαση για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά τα όσα έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αποφάσισε τον υποβιβασμό των δύο ομάδων. 

Δύο ημέρες πριν εξεταστεί η καταγγελία του Ολυμπιακού για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, ο Αυγενάκης αντικατέστησε δύο μέλη της ΕΕΑ και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Τρανταφυλλάκη και Δημήτρη Αυγητίδη, αμφότεροι καθηγητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης! Τη θέση τους πήραν οι Νικόλαος Φαραντούρης και Αριστέα Σινανιώτη, καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο Φαραντούρης μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕΑ Νικόλαο Τζουλάκη, τον οποίο επίσης διόρισε ο Αυγενάκης, και με το μέλος της Επιτροπής Ηλία Αρκούδη, αποφάσισαν πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη πρέπει να υποβιβαστούν για πολυϊδιοκτησία. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε όμως ότι μεσούσης της περιόδου θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για να γλιτώσουν τα χειρότερα οι δύο ομάδες, χωρίς να έχουν κρίνει την υπόθεση τα δικαιοδοτικά όργανα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ (σε δεύτερο βαθμό).

«Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση το… αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου γίνεται σκόνη και θρύψαλα, ενώ ήδη υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας και όχι μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η κυβέρνηση τα έκανα μαντάρα και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει αποτύχει στο ρόλο του και κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει απ’ αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση για να μετριάσει τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού, ακούγεται πως με τη νομοθετική παρέμβαση θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών για το αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας. Το πρωτάθλημα δηλαδή θα πάει στον Πειραιά, αλλά στον ΠΑΟΚ θα ανέβουν στα… κάγκελα. 

Μύλος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter