Πέτσας και κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζουν νέο «δώρο» στους καναλάρχες

Πέτσας και κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζουν νέο «δώρο» στους καναλάρχες

Μετά την περιβόητη λίστα Πέτσα που μοίρασε αφειδώς κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ, αποκλείοντας -παράλληλα- σκανδαλωδώς το Documento και το Koutipandoras.gr, ο Στέλιος Πέτσας, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατ’ επέκταση, ετοιμάζονται να… καθαρίσουν ξανά για λογαριασμό των καναλαρχών.

Το προσεχές διάστημα, το επώνυμο του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με ένα ακόμα ευεργέτημα προς τους μιντιάρχες καθώς η κυβέρνηση, δια του Στ. Πέτσα, αναμένεται να καταθέσει  νομοσχέδιο για τους όρους λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, τροποποιώντας το πλαίσιο που είχε θεσπιστεί με τον νόμο Παππά, που πολεμήθηκε όσο λίγοι.

Στον νόμο Παππά, λοιπόν, περιλαμβάνεται πως ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας (όχι οι συνδεδεμένες εταιρείες) οφείλουν να απασχολούν όχι λιγότερους από 400 εργαζόμενους. Δρομολογείται τώρα, από την κυβέρνηση ένα «δωράκι» στους καναλάρχες καθώς ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να απασχολούνται υποχρεωτικά μειώνεται σε 280 (μισθολόγιο και μπλοκάκια) και άλλοι 120 από συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, για την κάλυψη του αριθμού των 400 εργαζομένων, θα μπορούν πλέον να συνυπολογιστούν εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ανεξάρτητων εταιριών παραγωγής, με ανώτατο όριο κάλυψης το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι. Συνεπώς, ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να απασχολεί ο ίδιος (μισθολόγιο ή μπλοκάκι) τουλάχιστον 280 εργαζομένους και οι υπόλοιποι έως την συμπλήρωση των 400 να είναι εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής.

Τι θα απογίνει με τους υπόλοιπους 120 που, μάλλον, στα μάτια της κυβέρνησης περισσεύουν από κάθε τηλεοπτικό σταθμό; Ίσως αυτό να σημάνει απολύσεις. 

Φαίνεται ο νόμος Παππά δεν άρεσε καθόλου στους καναλάρχες και φυσικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει τις… διορθωτικές κινήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter