Πέτσας: «Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία»

Πέτσας: «Πριν τις γιορτές θα ανοίξει η οικονομία»

Μπορεί η κατάσταση σήμερα να είναι οριακή στο σύστημα υγείας της χώρας με πάνω από 600 διασωληνωμένους και πολλούς ασθενείς Covid19 να περιμένουν στην “ουρά” για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, αλλά στην κυβέρνηση μάλλον τους απασχολεί περισσότερο πότε θα ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι αυτό θα γίνει «πριν τις γιορτές».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως φαίνεται να πέφτει ο αριθμός μετάδοσης του κορονοϊού, αναφερόμενος στο υγειονομικό σκέλος του προβλήματος,  ενώ σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά, με βασική προϋπόθεση, “να πέφτουν τα κρούσματα”.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός».

Στη συνέχεια είπε ότι οι περιοχές με μεγάλες τοπικές γιορτές, όπως η Πάτρα, θα πρέπει να προσέξουν μη γίνουν εστίες μόλυνσης.

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι υπολογίζονται πάνω από 2 εκατ. εμβόλια να είναι διαθέσιμα. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχουν 18 σημεία εμβολιασμού. Προβλέπεται επίσης και το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εμβόλια σε περίπτωση που χρειαστεί. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι. 

Ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Ο πρωθυπουργός θα καλέσει πολιτικά πρόσωπα να εμβολιαστούν πρώτοι ως παράδειγμα», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter