Πέτσας: «Ψίχουλα» 600 ευρώ και κυβερνητικές υποσχέσεις στα θύματα της φωτιάς

Πέτσας: «Ψίχουλα» 600 ευρώ και κυβερνητικές υποσχέσεις στα θύματα της φωτιάς
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στο νομό Κορινθίας, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών είναι τεράστιες για την νέα περιβαλλοντική καταστροφή στα Γεράνεια Όρη και στα όρια Κορινθίας και Δυτικής Αττικής. Και για άλλη μια φορά, “απαντά” με υποσχέσεις για λίγες εκατοντάδες ευρώ προς τους πληγέντες για τις “πρώτες ανάγκες” όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι όπου βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο.

Σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση υποσχέθηκε μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής, μετά την πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Βέβαια η εμπειρία πληγέντων από άλλες πυρκαγιές και καιρικές θεομηνίες αποδεικνύει πόσο μόνοι εγκαταλείπονται οι πολίτες στην επίπονη και δαπανηρή οικονομικά προσπάθεια να ξαναφτιάξουν την περιουσία και τη ζωή τους.

Σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μετά από αυτές τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας που θα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών, τη στεγαστική συνδρομή, την οικιστική στήριξη και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter