Πέτσας: Σκληρό λοκ ντάουν για μια εβδομάδα – για να ανοίξουν τα σχολεία

Πέτσας: Σκληρό λοκ ντάουν για μια εβδομάδα – για να ανοίξουν τα σχολεία

Επιστροφή από αύριο Κυριακή στο σκληρό λοκ ντάουν, σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, ανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Έτσι από αύριο έως και τις 11 Ιανουαρίου σταματάει η παράδοση εκτός, (click away) η λειτουργία κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοπωλείων, ΚΤΕΟ, αλλά και το κυνήγι και το ψάρεμα. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 έως 5 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται: ξέρουμε όλη τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί από τη χαλάρωση λίγων ημερών. Και πρώτα από όλα να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Η λήψη των μέτρων αποφασίστηκε επειδή όπως είπε ο κ.Πέτσας τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

“Δυστυχώς, περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ενώ περισσότεροι από 400 εξακολουθούν να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα δεδομένα αυτά επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού στην Πατρίδα μας” πρόσθεσε ο κ.Πέτσας “ιδίως τώρα, που η ελπίδα του εμβολίου δεν είναι ευχή ή προσδοκία. Αλλά πραγματικότητα, σε εξέλιξη”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter