Πέτσας: Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Πέτσας: Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Στις 25 Μαίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης ανέφερε στο μπρίφινεκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και πρόσθεσε ότι οι δήμοι θα μπορούν να αυξήσουν κατά 100% τους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων ή να μειώσουν κατά 50% τα τέλη. 

Στις 24 και 25 Μαΐου είπε ο κ. Πέτσας θα επαναλειτουργήσουν 197.000 επιχειρήσεις και θα επιστρέψουν στην εργασία τους 532.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 77% των υπό αναστολή εργασίας.

Για τον τουρισμό θα υπάρξει συνολικό πρόγραμμα ενίσχυσης που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο διευκρίνησε ότι εφέτος ο τουρισμός ξεκινά από το μηδέν, το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περυσινό και δεν θα πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Με το lockdown θυσιάσαμε οικειοθελώς ένα μέρος της ευημερίας μας για να σώσουμε ζωές.

«Δεν θα υπάρξει παρέμβαση που να θίγει μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση που να θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο αν και όπως ανέφερε είναι αδύνατο να εκτιμήσει κανείς το ποσοστό της ύφεσης για το 2020. Συνεχίζοντας είπε ότι το βέβαιο είναι ότι η ύφεση εφέτος θα είναι μεγάλη και ότι θα υπάρξει αναπτυξιακή έκρηξη το 2021.

Για την θεία μετάληψη είπε ότι «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει θέματα πίστης αλλά σχολιάζει αν τηρούνται οι συστάσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο και οι εκκλησίες πήγαν καλά».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter