Πέτσας: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή

Πέτσας: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», ανέφερε στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η έξοδος από την καραντίνα μοιάζει με την έξοδο από τον λαβύρινθο και πρέπει να ακολουθήσουμε το μίτο για να βγούμε με ασφάλεια.

Η πορεία στην γέφυρα επανόδου θα εξετάζεται καθημερινά. Θα υπάρχουν μέτρα προστασίας και θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Κλειδί για την επιτυχία είναι η ατομική ευθύνη και η πειθαρχία στις συστάσεις των ειδικών. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μία ομαλή εικόνα, ειδικά στα Μέσα Μεταφοράς και στα καταστήματα λιανικής. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί ομαλά, εκτίμησε ο κ. Πέτσας. Το σύστημα υγείας θα πρέπει να παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ σταδιακά επανέρχεται η πλήρης λειτουργία των νοσοκομείων.

Παράλληλα από σήμερα ξεκινούν τα τεστ από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε τα μέτρα για την οικονομία και την στήριξη όσων πλήττονται μεταξύ των οποίων η παράταση της της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες και η επιμήκυνση για δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας των μακροχρόνια ανέργων. Είπε ακόμη ότι εξετάζεται το πακέτο των μέτρων για την στήριξη του τουρισμού.

Σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση των υπουργών και εάν συνεχίζεται ή ανεστάλη λόγω της συγκυρίας, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι η αξιολόγηση είναι συνεχής από τον πρωθυπουργό. Οι προτεραιότητες όμως έχουν αναπροσαρμοστεί λόγω του κορονοϊού. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών ή ανασχηματισμού, επανέλαβε με κατηγορηματικότητα.

Σε ερώτηση για την κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας με την παρενόχληση του ελικοπτέρου απάντησε: Έχουμε πει ότι η φούσκα της απειλής με την χρησιμοποίηση των μεταναστών έσπασε στον Έβρο. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή όπου κι αν εκδηλωθεί. Η χθεσινή ενέργεια είναι απόδειξη ότι η Τουρκία ξεπερνά τα όρια του διεθνούς δικαίου.

Θα υπάρξουν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για τα σχολεία, με δεδομένες τις καταγγελίες της ΟΛΜΕ και της αντιπολίτευσης για την ηλεκτρονική καταγραφή των μαθημάτων.

Για την εστίαση που πλήττεται, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για την εστίαση, και είναι σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους του κλάδου. Όσο για τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών συνομιλεί και με τους δήμους για να βρεθεί τρόπος ενίσχυσης των ιδιοκτητών μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν.

Για την καταγγελία σκανδάλου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με την υπερκοστολόγηση υλικού προστασίας που έχει καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “Έχει απαντήσει η αρμόδια ΥΠΕ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. Την προμήθεια την πήρε ο μόνος που εκδήλωσε ενδιαφέρον”.

Σε ερώτηση για “την απαγόρευση 12-6 τα ξημερώματα” απάντησε ότι “Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση, υπάρχει σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter