Πεζοδρομήσεις και μισές λωρίδες κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού- Η πρόταση Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων

Πεζοδρομήσεις και μισές λωρίδες κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού- Η πρόταση Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων

Σε πεζοδρομήσεις κεντρικών αλλά και μικρών δρόμων αλλά και στην επέκταση πεζοδρομίων στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα οι λωρίδες κυκλοφορίας να μειωθούν, στοχεύει η δημοτική αρχή της πόλης η οποία ζητά από την κυβέρνηση να εγκρίνει άμεσα μια σειρά από νέα μέτρα τα οποία ωστόσο, αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών καθώς θα επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επικαλείται τον γενικότερο σχεδιασμό του για τον «Μεγάλο Αρχαιολογικό Περίπατο» που προχωρά, μετρήσεις για την επίπτωση στην κυκλοφορία αλλά και ορισμένες παρατηρήσεις που έγιναν στην διάρκεια του περιορισμού μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού.

Έτσι λοιπόν, ζητά από την κυβέρνηση να εγκρίνει αποκλεισμό των οχημάτων σε 8 μεγάλους και μικρότερους δρόμους, ολόκληρη την Πλάκα και το Εμπορικό Τρίγωνο ενώ προτείνει την επέκταση των πεζοδρομίων στην Πανεπιστημίου και την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος όπου οι λωρίδες κυκλοφορίας θα μείνουν οι μισές. 

Η πρόταση θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου. Μάλιστα, τα μέτρα μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα με πρόχειρα μέσα όπως ζαρντινιέρες, παγκάκια, καλαθάκια και άλλα από εκείνα που χρησιμοποιούνται όταν κλείνουν δρόμοι προσωρινά.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση «οι οδικές μετακινήσεις στην Αθήνα τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, σημείωσαν δραστική μείωση, η οποία ξεπέρασε το 75% σε σχέση με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου». Ομως δεν μειώθηκαν στο ίδιο ποσοστό τα τροχαία ατυχήματα. «Η δυσανάλογη μείωση κυκλοφορίας και ατυχημάτων πιθανώς οφείλεται στην αύξηση των ταχυτήτων μετακίνησης. Δηλαδή τα λιγότερα οχήματα στους δρόμους κινούνταν με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter