Pfizer: Πτώση 70% στις πωλήσεις εμβολίων Covid – Ζημία 2,3 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο

Pfizer: Πτώση 70% στις πωλήσεις εμβολίων Covid – Ζημία 2,3 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη την πρώτη τριμηνιαία της απώλεια από το 2019, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία αναγκάστηκε να διαγράψει από τον ισολογισμό αποθέματα, αξίας 5,6 δισ. δολαρίων, τα οποία αφορούσαν εμβόλια και φάρμακα κατά της Covid-19, όπως το Paxlovid και το εμβόλιο Comirnaty.

Αξίζει, ακόμη να αναφερθεί, πως η Pfizer σημείωσε απώλειες 42 σεντ ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο. Είχε αναφέρει κέρδη 1,51 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα ήταν 13,23 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 22,64 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις των εμβολίων και των φαρμάκων κατά του COVID-19 αύξησαν τα έσοδα της Pfizer σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, τα ετήσια ποσοστά εμβολιασμού έχουν μειωθεί απότομα και η ζήτηση ως επακόλουθο μειώθηκε, καθώς η ανοσία σε όλο τον πληθυσμό έχει αυξηθεί.

Η Pfizer, η οποία ανακοίνωσε πρόγραμμα μείωσης κόστους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μείωσε 9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις προβλέψεις πωλήσεων για το 2023. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις και τα κέρδη για ολόκληρο το έτος. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του εμβολίου Abrysvo που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ανήλθαν στα 375 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter