Pfizer: Στη δεύτερη φάση δοκιμών φάρμακο για τον κορονοϊό

Pfizer: Στη δεύτερη φάση δοκιμών φάρμακο για τον κορονοϊό

H Pfizer ξεκίνησε την δεύτερη από τις τρεις φάσεις των δοκιμών που απαιτούνται, για το αντιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο CEO της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Πρόκειται για θεραπεία από το στόμα, που προορίζεται για ενήλικες, οι οποίοι δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε ότι «Η επιτυχία κατά του COVID19 πιθανότατα θα απαιτήσει τόσο εμβόλια όσο και θεραπείες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την είδηση ότι ξεκινήσαμε μια μελέτη Φάσης 2 (από τις 3) του αντιιικού μας υποψηφίου (φαρμάκου με λήψη από το στόμα), ειδικά σχεδιασμένου για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2-σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες χαμηλού κινδύνου».

Ο CEO της εταιρείας παράθεσε και το σχετικό έγγραφο που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η «νέα φάση της κλινικής δοκιμής αφορά στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του PF-07321332- υπό έρευνα και από το στόμα χορηγούμενη αντιιική θεραπεία, σχεδιασμένη ειδικά για την καταπολέμηση του COVID-19-σε μη νοσηλευόμενους, συμπτωματικούς ενήλικες, που έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης SARSCoV-2 και δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο».

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν την PF07321332/ριτοναβίρη ή placebo φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter