Pfizer: Το χάπι της προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση κατά 89% – Αποτελεσματικό και στην Όμικρον

Pfizer: Το χάπι της προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση κατά 89% – Αποτελεσματικό και στην Όμικρον

Έως και 89% αποτελεσματικό κατά των νοσηλειών και των θανάτων σε ασθενείς που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι το χάπι της Pfizer όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του και κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα τελικά δεδομένα της Pfizer βρίσκονται σε συμφωνία με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για 1.200 εθελοντές που ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο μήνα, αποτελέσματα που έδειχναν ότι το χάπι προλαμβάνει το 89% των νοσηλειών και των θανάτων. Τα νέα δεδομένα αφορούν 1.000 επιπλέον εθελοντές.

Κανένας θάνατος δεν καταγράφηκε στην ομάδα που έλαβε τη θεραπεία, συγκριτικά με 12 στην ομάδα του ψευδοφαρμάκου (placebo).

To χάπι της Pfizer, το οποίο θα κυκλοφορήσει με την εμπορική ονομασία Paxlovid εφόσον εγκριθεί, λαμβάνεται κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, μαζί με το παλαιότερο αντι-ιικό φάρμακο ριτοναβίρη.

«Είμαστε βέβαιοι ότι εάν πάρει έγκριση, αυτή η πιθανή θεραπεία θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο εργαλείο και να βοηθήσει στην καταστολή της πανδημίας» τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter