Pfizer/BioNTech: Καταθέτουν αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Pfizer/BioNTech: Καταθέτουν αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση καταθέτουν Pfizer και BioNTech στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για το εμβόλιό τους ενάντια στη νόσο της Covid-19.

Οι δύο εταιρείες κατέθεσαν αίτημα μετά την ανακοίνωση τους πως βάση των κλινικών δοκιμών της φάσης 3 που διεξάγει, το εμβόλιό είναι αποτελεσματικό κατά 95%.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που αναμένεται να πάρει αδειοδότηση από τον FDA και θα χρησιμοποιεί αγγελιοφόρο RNA (mRNA), γενετικό υλικό δηλαδή που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον νέο κορωνοϊό. Μάλιστα οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι το εμβόλιό τους δεν έχει προβλήματα ασφαλείας.

Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer, Aλβέρτος Μπουρλά, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή» σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Αφότου ο  Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δώσει το «πράσινο φως» στις εταιρείες για το εμβόλιο, τότε η διανομή της θεωρείται ζήτημα ωρών όπως αποκάλυψε την Πέμπτη ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας μιλώντας στο Sky News. Επεσήμανε επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις εμβολίου και η παραγωγή συνεχίζεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter