πΓΔΜ: Δύο λεπτά κράτησε η συνάντηση Ιβανόφ – Ζάεφ

πΓΔΜ: Δύο λεπτά κράτησε η συνάντηση Ιβανόφ – Ζάεφ

Όπως μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ η συνάντηση σήμερα του προέδρου της πΓΔΜ Γιόργκι Ιβανόφ με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ κράτησε μόλις δύο λεπτά και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ψυχρό. 

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατέθεσε στον πρόεδρο Ιβανόφ γραπτώς το κείμενο της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, ο Ιβανόφ – ο οποίος εκφράζει την «σκληρή» γραμμή και διαφωνεί με τη συμφωνία – θα απευθυνθεί και αυτός σήμερα με διάγγελμα στους πολίτες του πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης στα Σκόπια στο Twitter, τόσο ο κ. Ζάεφ όσο και ο κ. Ντιμιτρόφ, κατέβαλαν προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, αλλά ο Γκεόργκι Ιβανόφ τους διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να μιλήσει για τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της πΓΔΜ.

Στο μεταξύ ο αρχηγός του εθνικιστικού και αντιπολιτευτικού VMRO, Χρίστιαν Μίκοσκι, ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιβανόφ σχετικά με τη συμφωνία με την Ελλάδα. Παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ζάεφ, αντίγραφο της συμφωνίας, επαναλαμβάνοντας ότι απορρίπτει την αλλαγή του Συντάγματος.

Ετοιμάζουν διαδηλώσεις

Η οργάνωση “Νεολαία για τη Μακεδονία” κάλεσε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αλλαγής του ονόματος με το σύνθημα ότι δεν θέλουν το «Βόρεια»

Όπως αναφέρουν στην ανάρτηση στο Facebook, καλούν σε διαμαρτυρία στις στις 23 Ιουνίου μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter