Πήγαν να συζητήσουν στο Νταβός για την κλιματική αλλαγή με… τα ιδιωτικά τους τζετ – Ρεκόρ αφίξεων φέτος

Πήγαν να συζητήσουν στο Νταβός για την κλιματική αλλαγή με… τα ιδιωτικά τους τζετ – Ρεκόρ αφίξεων φέτος

Παρά το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην πρώτη σειρά των ανησυχιών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων και οι εκπρόσωποι της πολιτικής συνεχίζουν να επιλέγουν πολύ συχνά τα ιδιωτικά τζετ για να πάνε στο ελβετικό θέρετρο και να συζητήσουν το σημαντικό αυτό θέμα.

Ένα νέο ρεκόρ 1.500 πτήσεων ιδιωτικών τζετ— διακόσιες περισσότερες σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, αναμένεται αυτήν την εβδομάδα στα κοντινά αεροδρόμια του χιονοδρομικού κέντρου στις ελβετικές Άλπεις, αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία ναύλωσης Air Charter Service (ACS).

Δείτε επίσης: Μεγάλη συμμετοχή στο ελληνικό Νταβός – 28/2 ως 3/3 το φόρουμ των Δελφών

Πρόκειται για κάτι το παράδοξο, καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία, όπως εκτιμούν οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα από τους διοργανωτές.

Μάλιστα, αφού φθάσουν σε αεροδρόμια όπως της Ζυρίχης, σε απόσταση δύο ωρών με το τρένο, οι επιβάτες των ιδιωτικών πτήσεων συνεχίζουν το ταξίδι τους με ελικόπτερο, για να κερδίσουν χρόνο.

Δείτε επίσης: Με ακροδεξιές παρουσίες αλλά και πολλές απουσίες ξεκινά σήμερα το φόρουμ του Νταβός

Εντέλει, η ζήτηση για τα ιδιωτικά τζετ την εβδομάδα του Νταβός υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη που καταγράφεται κατά τη διάρκεια άλλων εκδηλώσεων, όπως το Super Bowl στις ΗΠΑ ή ο τελικός του Τσάμπιονς Λινγκ, επισημαίνει ο Άντι Κρίστι, ο εκπρόσωπος της ACS.

«Έχουμε κρατήσεις από το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία ή τις ΗΠΑ. Κανένα άλλο γεγονός δεν είναι τέτοιου βεληνεκούς παγκοσμίως» υπογράμμισε.

Δείτε επίσης: Μπολσονάρου στο Νταβός: Η Λατινική Αμερική δεν θα γίνει ποτέ «αριστερή»

Επιπλέον, οι πελάτες τείνουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και ακριβότερα τζετ:

«Εν μέρει, αυτό οφείλεται στις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν, όμως αναμφίβολα και στο γεγονός ότι οι αντίπαλοι επιχειρηματίες δεν θέλουν να τους ξεπερνούν οι άλλοι» εκτιμά ο Κρίστι.

Οι διοργανωτές του Φόρουμ του Νταβός διαβεβαιώνουν ότι αντισταθμίζουν τη μόλυνση που προκαλούν με πρωτοβουλίες υπέρ του περιβάλλοντος και για να παρακινήσουν τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν το τρένο καταβάλουν ένα μέρος από την αξία των εισιτηρίων.

«Ρεφάρουν» με «πράσινα» αυτοκίνητα

Η Audi πρωταγωνιστεί στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, που φέτος έχει ως βασικό θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα. Η γερμανική εταιρεία παρέχει έναν στόλο από 50 Audi e-tron για τις ανάγκες του ετήσιου συνεδρίου, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την αφρόκρεμα του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου. Το σημαντικό είναι ότι αυτά τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Μέσω τριών κινητών σταθμών φόρτισης, η Audi επιδεικνύει τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος για ήδη χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας «πράσινη» ενέργεια για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το e-tron είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα της Audi. Ήδη, οι παραγγελίες για αυτό το επαναστατικό SUV έχουν ξεπεράσει τις 20.000 πριν καν το μοντέλο εμφανιστεί στους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης, που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Με έναν στόλο από 50 e-tron, η Audi για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει την πρακτικότητα του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου στα χιονισμένα βουνά της Ελβετίας και σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ανάγλυφο.

Σημειώνεται, ότι το φετινό 49ο ετήσιο συνέδριο του Φόρουμ πραγματοποιείται από σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στο Νταβός της Ελβετίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter