Πήγε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Πήγε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

16χρονος, που συνελήφθη στο τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, νοσηλεύεται στην εντατική του ΚΑΤ

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ένας 16χρονος που τραυματίστηκε ενώ πήγε να αποδράσει από περιπολικό που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ.

Ο ανήλικος έχει σπάσει και τα δυο του πόδια και έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Ο τραυματισμός του σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν μεταφερόταν με περιπολικό στη ΓΑΔΑ, αφού είχε γίνει προσαγωγή του από διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου έγιναν επιθέσεις με μολότοφ κατά της Αστυνομίας.

Ενώ το περιπολικό βρισκόταν έξω από τη ΓΑΔΑ, ο 16χρονος έσπρωξε τους αστυνομικούς, άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να φύγει, όμως τον παρέσυρε διερχόμενο όχημα στο ρεύμα της Αλεξάνδρας προς Κηφισίας.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό διενεργείται έρευνα. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξή του αρνούνταν να του βγάλουν τις χειροπέδες, παρά τις εκκλήσεις των περαστικών. Την ίδια στιγμή και παρ’ ότι ήταν αδύνατον να κινηθεί λόγω των τραυμάτων στα πόδια του, οι αστυνομικοί αρνούνταν κατηγορηματικά να του προσφέρουν νερό, λέγοντας του χαρακτηριστικά «Καλά να πάθεις. Αυτό σου άξιζε», όπως περιγράφουν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες. 

Παράλληλα, σε προσαγωγές οκτώ ατόμων προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τελικά για τους πέντε από αυτούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νεαροί κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει “φράγμα” στο ύψος της οδού Τρικάλων και Μεσογείων, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter