Πήγε ο Μητσοτάκης για διακοπές στην Αντίπαρο με πολεμικό ελικόπτερο εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης;

Πήγε ο Μητσοτάκης για διακοπές στην Αντίπαρο με πολεμικό ελικόπτερο εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης;

Ο πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει (αντί να χρησιμοποιεί επιτηδευμένα τη σιωπή σε επίσημη ερώτηση του Documento) αν χρησιμοποίησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταβεί σε Πάρο-Αντίπαρο για διακοπές, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που πόσταρε ο ίδιος στα social media. 

Οι πληροφορίες από τα νησιά των Κυκλάδων, θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκημ, εν μέσω της Ελληνοτουρκικής κρίσης, με τις στρατιωτικές δυνάμεις σε επιφυλακή, να χρησιμοποιεί προκλητικά τα πολεμικά μέσα για τον ίδιο αλλά και την συνοδεία του. Η χρήση δεν έγινε για να μεταβεί σε κάποιο νησί της ελληνικής μεθορίου που δοκιμάζεται αυτές τις ώρες, αλλά για να συναντηθεί με τον Τομ Χανκ και τη σύζυγό του και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

 Αφού ολοκλήρωσε το weekend με τη σύζυγό του χρησιμοποίησε και πάλι το ελικόπτερο της Πολεμική Αεροπορίας για να επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα στα Μέγαρα προκειμένου να πάει από εκεί οδικώς για θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο. Η συνοδεία του Μητσοτάκη φαίνεται να χρησιμοποίησε άλλο ελικόπτερο του Στρατού για τις μετακινήσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ως αυτή τη στιγμή αρνείται να απαντήσει αν ισχύουν οι πληροφορίες. Οι πηγές ωστόσο επιμένουν πως δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Αν πραγματικά ισχύουν και ο Μητσοτάκης όχι μόνο δίνει προτεραιότητα στις διακοπές του ενώ η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή πρόκληση, αλλά χρησιμοποιεί και τα πολεμικά μέσα ως αεροταξί την ώρα που αυτά είναι σε κατάσταση επιφυλακής για αντιμετώπιση κινδύνων, τότε πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική για Έλληνα πρωθυπουργό. 

Η «άνεση» με την οποία συμπεριφέρεται ο Μητσοτάκης την ώρα που όλοι αγωνιούν, προστίθεται στη συμπεριφορά που έχει επιδείξει αυτές τις μέρες και στις επιλογές του, να μην καλέσει ΚΥΣΕΑ, να μην συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών και να λειτουργήσει επιχειρησιακά με τρόπο που ήδη έχει σχολιαστεί αρνητικά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και κυρίως η επιλογή της εμφάνισής του ως happy traveller την κρίσιμη ώρα, δίνουν λάθος μηνύματα στην απέναντι πλευρά και αναμφίβολα αξιοποιούνται ως έλλειψη αποφασιστικότητας για να αντιμετωπίσει την κρίση. Περιμένουμε απάντηση από το Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter