Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός

Για φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον τρόπο απαντούν επί της ουσίας στη διαρροή από την πλευρά της ΝΔ ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί, αύριο στη Βουλή, τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Πηγές μάλιστα της ΝΔ έλεγαν ότι: «Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» και ότι «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές». Οι ίδιες πηγές διέρρεαν και μια συνομιλία του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επί λέξει: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας».

Να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει ο πρωθυπουργός

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση και σκληρή: «Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη.

Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει.

Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Μυστικά & Documento

26/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter